Η ιστορία
Όταν το εστιατόριο Λάμπρος κτίστηκε το 1889, η Βουλιαγμένη ήταν ένας πολύ μακρινός προορισμός για τους Αθηναίους. Σημείο συνάντησης των καλοφαγάδων της πρωτεύουσας ήδη από την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη.
“Εν ονόματι της Αγίας Τριάδος σωτηρίων έτη ΑΩΠΘ” (1889) Βασιλεύοντος Γεωργίου του Α” Χαριλάου Τρικούπη πρωθυπουργούντος. Τη έγκρισή του επί των Εκκλ. Υπουργού Παναγιώτη Μανέττα το Ηγουμενοσυμβούλιο ν της Ιεράς Μονής Ασωμάτων η Πετράκη αποτελούμενων εκ του Ηγουμένου αυτής Συμεώνος Κοροβέση του εκ Κερατέας του Λαυρίου Ιερομονάχου και των Συμβούλων Αρτεμίου Τσιριγώτου ιερομονάχου Νεοφύτου Κατήφη Ιερομονάχου (προσωρινού) Και Μιχαήλ Διονυσίου Μοναχού ανήγειρε δαπανάς της Μονής το Πρώτον εν Βουλιαγμένη της Βάρης του Δήμου Κρωπίας καφεστιατόριόν ΙΙ διώροφους οικοδομάς ΧΧΧ δωμάτια ΧΧΧΙΙ Λουτήρας Κατασκεύασε δε την προς τους Λουτήρας αμαξιτή ν οδόν μετά γέφυρας.
Αδιάψευστος μάρτυρας αυτής της εκατοντάχρονης ιστορίας, η μαρμάρινη πλάκα που έχει εντοιχιστεί στη σάλα του εστιατορίου, στολίδι και κειμήλιο ταυτόχρονα.
Αγαθή τύχη και Θεία Πρόνοια, αλλά και η προνοητικότητα του επί πεντηκονταετία μισθωτού Λουκά Λάμπρου, διαφύλαξαν αυτή την ιστορική πλάκα από πολλές περιπέτειες και κινδύνους κατά τη διάρκεια μιας πολυκύμαντης περιόδου.
Με απόλυτο σεβασμό στη μακρά ιστορία μας, τη διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού, διατηρώντας σταθερές τις αξίες μας για πάνω από έναν αιώνα. Παράλληλα όμως, εργαζόμαστε για τη συνεχή εξέλιξη των υπηρεσιών μας, ώστε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μια μοναδική γευστική εμπειρία.
Η αλλαγή
Τα χρόνια θα διαβούν, ο ταπεινός χωματόδρομος θα γίνει φαρδιά λεωφόρος, η Βουλιαγμένη κοσμοπολίτικο προάστιο της Αθήνας και η ταβέρνα του Λάμπρου πλέον γνωστή για την μεσογειακή κουζίνα, το φρέσκο της ψάρι και την προνομιακή της θέση.
Ολόκληρο το κτίσμα είναι από πέτρα, μέρος του οποίου διασώζεται μέχρι σήμερα.
Το σήμερα
Σήμερα μετά από μια ανακαίνιση που πρόσθεσε ομορφιά στο ιστορικό μαγαζί, η μαρμάρινη πλάκα παραμένει στο ίδιο σημείο, ταυτότητα και εικόνισμα μαζί, για να θυμίζει το πέρασμα ενός ολόκληρου αιώνα.
Καθώς ο Λάμπρος ήδη διανύει τον δεύτερο αιώνα της ζωής του, φιλοδοξία μας είναι να συνεχίσει την παράδοση καλού φαγητού και να δημιουργεί νέους φίλους, προσφέροντας τη γνωστή υψηλή ποιότητα και άριστη εξυπηρέτηση.